Meer dan koelen, een comfortabele tweerichtings oplossing

De moderne airco biedt meer dan alleen een briesje om de zomerhitte te verzachten. Het is een geavanceerde tweerichtings oplossing die zowel kan koelen als verwarmen, waardoor jouw huis het hele jaar door comfortabel blijft. Wij bieden airco’s van topmerken zoals Daikin en Midea, die bekend staan om hun efficiëntie, duurzaamheid en geavanceerde technologie.

airco man
circles home oranje paars
Topmerken

Daikin en Midea Airco’s

Om het voor jou als consument zo overzichtelijk mogelijk te maken, en je te voorzien van de beste keuze, hebben wij een voorselectie voor je gemaakt. Zo werken wij uitsluitend met de topmerken Daikin en Midea. Hiermee kunnen we garanderen dat je de best mogelijke kwaliteit krijgt, die past binnen jouw budget

Kenmerken van onze airco’s

Airco's

Koelen en verwarmen

De airconditioner van vandaag is een verfijnd stukje technologie dat is ontworpen om de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren en een woonruimte comfortabeler te maken. Maar wist je dat een airco ook kan verwarmen?

snowflake icon
Koelen met Airco

De primaire functie van een airco is het koelen van een huis tijdens de hete zomermaanden. Door het gebruik van koelvloeistof en verdampingstechnieken onttrekt een airconditioner warmte aan de lucht in huis en voert deze naar buiten, waardoor de temperatuur binnen afkoelt.

flame icon
Verwarmen met Airco

Wat veel mensen echter niet weten, is dat de meeste moderne airconditioners ook kunnen verwarmen. Dit proces werkt in feite hetzelfde als het koelproces, maar dan in omgekeerde volgorde. In plaats van warmte uit huis te onttrekken, wordt warmte naar binnen geblazen, waardoor een woonruimte op koude dagen wordt verwarmd.

“Koelen en verwarmen, wij streven altijd naar een A+++ keuze via Warm.nl”

Voordelen van Tweerichtings airco

Het gebruik van een airco voor zowel koeling als verwarming biedt een aantal belangrijke voordelen. Allereerst kan het de energie-efficiëntie van een huis flink verbeteren, doordat airco’s vaak efficiënter zijn in het produceren van warmte dan andere verwarmingssystemen zoals CV-ketels. Puur omdat een airco de koude/warme lucht direct de ruimte in blaast. Bovendien kan een airco zorgen voor een gelijkmatigere temperatuurverdeling in huis, wat zorgt voor een comfortabele warmte.

Tot slot kan het gebruik van een airconditioner als verwarmingssysteem de noodzaak van aparte verwarmingsapparatuur verminderen. Hierdoor bespaar je al snel honderden euro’s op de lange termijn.

circles home oranje paars
sterren

Onze klanten beoordelen ons met een 9,6

“Al met al ben ik zeer tevreden met de service van Warm BV en zou ik hen zeker aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een professionele installatie van een verwarmende en verkoelende airconditioning.”

Annemarie

“Al met al ben ik zeer tevreden met de service van Warm BV en zou ik hen zeker aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een professionele installatie van een verwarmende en verkoelende airconditioning.”

Jacqueline de Haas

“Goede ervaring met Warm°, we werden snel en duidelijk geholpen. En de instalatie was na het inmeten al in een week. De jongens werkte netjes en efficient en denken goed mee. Top bedrijf en ik ga ze zeker bellen als we toe zijn aan de airco boven. Thanks mannen!”

Jeroen van de Wier

Het kiezen van de juiste airconditioning

Als je een airconditioner (airco) overweegt voor je huis, dan is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Warm helpt je om de juiste airconditioner voor jouw specifieke situatie te kiezen.

Een airconditioner is een apparaat dat de lucht in een gesloten ruimte kan koelen, verwarmen, ontvochtigen en filteren. Het doel is om een comfortabele en gezonde leefomgeving te creëren. Er zijn veel verschillende soorten airco’s, waaronder draagbare airco’s, split airco’s, raam airco’s en centrale airco’s.

Lucht-lucht warmtepompen is eigenlijk de officiële term van deze airconditioningssystemen. Deze halen gratis energie uit de lucht en geven dit af aan de lucht binnenshuis. De werking van een warmtepomp kan het beste vergeleken worden met die van een koelkast. Bij Warm spreken wij dus over airco’s met de werking van een lucht-lucht warmtepomp.

Een airconditioner kan een groot verschil maken in je comfortniveau, vooral tijdens hete zomermaanden. Het kan ook helpen om de lucht in je huis of kantoor te zuiveren, wat vooral nuttig kan zijn als je last hebt van allergieën. Bovendien kan een goed gekozen en goed geïnstalleerde airconditioner de waarde van je huis verhogen.

Een airconditioner werkt door het principe van verdamping en condensatie. Het apparaat neemt warme lucht op uit de kamer, passeert deze door een koude spoel (de verdamper) die de warmte absorbeert en de lucht afkoelt, en stuurt vervolgens de gekoelde lucht terug de kamer in. Ondertussen wordt de opgenomen warmte afgevoerd naar buiten via een andere spoel (de condensor). Bij verwarmen werkt dit proces precies andersom en controleer je gemakkelijk het klimaat in huis.

Ja, in principe wel. Of het nu gaat om een oudere woning, een renovatie- of nieuwbouwproject, een lucht-lucht-warmtepomp voldoet aan al jouw verwarmings- en koelbehoeften. Onze flexibele systemen zijn eenvoudig te plaatsen. Dure verbouwingen en vervanging van bestaande systemen zijn niet nodig. Bovendien hebben ze een A+++ energie-efficiëntieklasse, wat betekent dat ze een zeer lage impact op het milieu hebben en voldoen aan alle eisen voor milieuvriendelijke gebouwen. Het is wel belangrijk dat de buitenunit op een plek wordt geplaatst waar deze geen overlast kan veroorzaken qua uiterlijk of geluid.

airco rondjes
Keuzehulp

Welke airconditioner past het beste bij mij?

Bij het kiezen van de juiste airconditioner moet je rekening houden met verschillende factoren zoals het koelvermogen, de grootte van de ruimte die je wilt koelen, de isolatie van de ruimte, de hoeveelheid zon die de ruimte ontvangt en je budget. Dat klinkt alsof je veel moet overwegen. Warm heeft hiervoor een keuzehulp opgezet waarbij je met een paar simpele vragen een passend advies krijgt voor jouw situatie.

Het gebruik van onze keuzehulp is meer dan alleen een gemakkelijke manier om de juiste airco te vinden. Het is een stap naar een koeler, comfortabeler thuis. Start nu met onze keuzehulp en geniet van een gezond en fijn binnenklimaat. Een comfortabele ruimte is slechts een paar klikken verwijderd!

rondje van warm blauw

Meerdere ruimtes?

Vraag een offerte op maat aan
Klik hier

rondje groen klein

Chat met ons

Bereikbaar via Whatsapp
Klik hier

Rondje oranje

Veelgestelde vragen

En veel gegeven antwoorden
Bekijk onze FAQ